Sporten werkt

 

Met “sporten werkt” komen we letterlijk in beweging. We werken aan persoonlijke doelen van cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking. Door te sporten zet elke cliënt op zijn of haar eigen niveau nieuwe stappen om zo (weer) aan het werk te komen. We maken voor elke cliënt een plan op maat. We sporten en werken onder begeleiding. De begeleiding is altijd persoonlijk. Na een eerste periode bekijken we samen wat de volgende stap is. Het einddoel is een baan, of tussenstappen om daar uiteindelijk te komen.

 

Samen met de jobcoach, buurtsportcoach, een voedingsdeskundige, Werkplein Twente en de gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben we een training uitgewerkt waarin mensen vooruit komen op de zogenoemde participatieladder. En hopelijk uiteindelijk ook naar werk. Naast sporten, voedingsadvies, sollicitatietraining en arbeidsmarktverkenning steken we daadwerkelijk de handen uit de mouwen in vrijwilligerswerk of een werkervaringsplaats.

 

We gaan een intensief traject aan, waarbij de individuele doelen van onze cliënten centraal staan. We werken aan de lichamelijke conditie, gezondheidspreventie en het arbeidsritme, met het uiteindelijke doel onze cliënten aan passend werk te helpen. Hiervoor werken we samen met veel verschillende partners en werkgevers in onze omgeving.

 

Sporten werkt is een programma met een langere looptijd en persoonlijke doelen. Twee ochtenden per week sporten we en doen we diverse trainingen. We trainen bijvoorbeeld in solliciteren en sociale vaardigheden. De groep wordt waar nodig begeleid door een voedingsdeskundige.