Re-integratie

 

Wij ondersteunen mensen die graag weer aan het werk willen, maar wie het zelf niet lukt om een baan te vinden. Onze cliënten zijn vaak door omstandigheden langere tijd niet aan het werk geweest. Soms door ziekte of andere prioriteiten in het leven. Maar we helpen bijvoorbeeld ook jongeren die voortijdig school hebben verlaten. Het maakt ons niet uit wat de oorzaak is geweest, wat wij belangrijk vinden is dat je (weer) wilt werken.

 

Om een geschikte werkomgeving te vinden, maken we samen met de cliënt een plan van aanpak. Samen kijken we naar wat nodig is om weer werk te vinden. We kijken naar de beperkingen, naar de mogelijkheden en ondersteunen in een nieuw pad. Soms begeleiden we bij het solliciteren, soms zoeken we een werkervaringsplek om weer ritme op te bouwen en soms gaan we eerst aan de slag met de vaardigheden van de cliënt. Vandaaruit kijken we naar meer blijvende oplossingen.

 

Op basis van deze conclusies gaan we op maat aan de slag met een gericht plan naar werk. Naast onze eigen mogelijkheden (sporten werkt, sollicitatiebegeleiding, ambulante begeleiding, werkervaringsplaatsen) zetten we daarvoor ook een omvangrijk netwerk van sociale partners en werkgevers in. Wij gaan altijd voor een duurzame plaatsing op de arbeidsmarkt, waarbij een goede match tussen werkgever en werknemer het belangrijkst is. Korte lijnen en snelle acties staan hierbij voorop.