Ambulante thuisbegeleiding

 

Het werkatelier begeleidt veel mensen op onze eigen locatie, maar we komen ook bij de mensen thuis. Voor de 14 Twentse gemeenten ondersteunen we cliënten aan huis bij het wonen, het leven of voor zichzelf zorgen. Onze cliënten wonen zelfstandig of soms bij hun ouders, maar niet alles lukt even goed. Soms komt dat door een beperking, soms door omstandigheden. En dan is een steuntje in de rug heel fijn. Na een doorverwijzing van ‘team ondersteuning en zorg’ van de gemeente, komen wij aan huis om samen te kijken wat er nodig is aan begeleiding.

 

Hoe vaak onze begeleiders aan huis komen, hangt van de vraag van onze cliënten af. Dat kan 1 keer per week zijn, of vaker. We helpen bijvoorbeeld met zelfstandig wonen, omgaan met geld, boodschappen doen, je redden in het verkeer, het vinden van nieuwe hobbies of het maken van vrienden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat onze cliënten weer een zelfstandig leven opbouwen. Ambulante thuisbegeleiding is intensieve begeleiding, zelfstimulering en altijd maatwerk. Hoe lang we welke begeleiding we gaan bieden, is daarom altijd in overleg.

 

Omdat we vaak zien dat onze cliënten en hun gezin met meerdere instanties of begeleiders van doen hebben, maken we daar ook afspraken over. Wij vinden het enorm belangrijk dat alle begeleiding goed op elkaar wordt afgestemd.  Wij werken volgens de richtlijn “1 gezin, 1 plan, 1 regisseur”. Zo zorgen we dat we samen met onze cliënt het overzicht en de regie op zijn of haar zorg behouden.

 

Wij werken met jeugdigen, jongvolwassenen, volwassen mensen met gedrag en/of psychiatrische problematiek en mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn veelal cliënten die in reguliere zorgtrajecten niet geholpen kunnen worden. We richten ons daarbij op de gebieden: wonen, werken, vrije tijd, financiën, jongeren en gezin.