Medewerker Nadine ziet het leven weer veel zonniger

Nadine Nijhuis werkt via Het Werkatelier met veel plezier in de schoonmaak. Deze baan heeft haar zoveel meer gebracht dan alleen een vast contract. Dankzij de begeleiding van Het Werkatelier is ze uit haar schulp gekropen. Nadine ziet het leven weer veel zonniger!

“Ik ben van nature erg verlegen. Dat komt misschien ook door mijn achtergrond. Ik kom uit Mexico en ben op mijn derde geadopteerd. Ik woonde eerst met mijn ouders in Duitsland, en op mijn 10e kwamen we naar Nederland. In 2011 zijn mijn ouders en ik in Vasse komen wonen.”

“Nadat ik mijn school had afgemaakt, zocht ik werk in de schoonmaak. Dat lukte niet goed, want ik had moeite om contacten te leggen. En om vrienden te maken. Ik was eenzaam en verstopte me een beetje voor de wereld. Mijn ouders vonden toen dat ik begeleiding nodig had om zelfstandiger te worden. Ik heb verschillende begeleiders gehad, maar die gingen ook steeds weer weg. En dan viel ik weer terug.”

“In 2013 leerde ik Het Werkatelier kennen. Marieke zocht iemand voor de schoonmaak van ’t Eschhoes en ze kon me ook begeleiden. Marieke was er altijd voor me, waardoor het stapje voor stapje beter ging met mij. Na wat verschuivingen in uren, heb ik nu een vast contract voor 20 uur per week. Naast ‘t Eschhoes maak ik ook bij 2 gezinnen schoon en werk ik nog wat uren bij Het Werkatelier.”

“Door het werk en de begeleiding veranderde er echt wat. Ik kwam in een vast ritme en ik leerde collega’s kennen. Dat was best spannend hoor. Maar door hier en daar een praatje te maken, werd ik minder verlegen. Ik ben zelf vrijer geworden en heb vrienden gemaakt. Ik ben echt uit mijn schulp gekropen. Het leven is nu veel zonniger!”