Frank heeft een baan bij Lednovate!

Frank Oude Vrielink, onze chauffeur van het eerste uur, heeft ons verlaten voor een vaste baan bij Lednovate in Vasse. We zijn super tros op ‘onze’ Frank en feliciteren hem van harte met zijn nieuwe baan. In dit nieuwsbericht vertelt hij zelf hoe het hem de afgelopen tijd is vergaan.

“Voor ik bij Lednovate begon, was ik de vaste chauffeur van WaST. Van huis uit ben in Elektromonteur, maar ik was al langere tijd werkeloos. Werken ging niet meer omdat ik met een alcoholverslaving kampte. Bij WaST kreeg ik de kans om weer opnieuw aan de slag te gaan.”

“Toen ik vorig jaar bij WaST startte, was ik net een paar weken uit de verslavingskliniek. In de periode van mijn verslaving had ik bijna geen sociale contacten meer. Ik verstopte me voor iedereen in mijn huis in Denekamp. Om dan weer een werkritme op te bouwen en zo veel tussen de mensen te zijn is best spannend. Ik heb daarin heel veel aan WaST en de collega’s gehad, maar ik had ook heel erg fijn contact met de klanten. Het is heel dankbaar werk om mensen hun wasgoed te brengen. Marieke, de oprichter, heeft me daarin flink vooruit geholpen. Ze is begripvol, maar zet je ondertussen ook gewoon aan het werk. Dat aanpakken, dat heeft me er wel doorheen gesleept.”

“Ik ben twintig nu maanden nuchter en het gaat goed met me. In al die maanden heb ik geen enkele terugval gehad. En hoe zeer ik het ook naar mijn zin had bij WaST, dan zit mijn leertraject bij hen er op. Samen met Marieke ben ik daarom op zoek gegaan naar een vaste baan. Die heb ik nu bij Lednovate. Lednovate is een mooi bedrijf, ze maken ledverlichting voor in stallen en bedrijfshallen. Mijn elektrotechniek komt nu weer van pas, want ik monteer lijnverlichting.”

“Ik zit hier helemaal op mijn plek en ben blij dat ik weer voor iemand anders ruimte heb kunnen maken bij WaST. Ik kijk goed op die periode terug. Ik spreek ze ook nog wel, laatst was ik nog op de verjaardag van een collega, dan hoor ik hoe het met iedereen gaat. Maar ik kijk natuurlijk ook vooruit.  Nu  het weer beter met me gaat, volg ik een cursus bij Tactus om te kijken hoe ik mijn ervaringen kan inzetten om andere mensen te helpen. Ik bezoek elke week een zelfhulpgroep voor alcoholverslaafden en die hebben me nu gevraagd of ik daar de gespreksleider wil gaan zijn. Dat doe ik graag. Zo kan ik naast mijn baan ook iets terug doen en iets voor voor anderen betekenen.”